Kivointa oli kaikki! – KiDDo-Workshop 22.4.2017

Huhtikuisena lauantai-aamuna Knowitin Punavuoren-toimistolla oli tapahtumassa jotain omituista: aulatila täyttyi säkkituoleista, ilmapalloista ja peleistä – selkeästi jotain erilaista oli luvassa!

Järjestyksessään neljäs KiDDo-designkoulun workshop täyttyi viidestätoista uteliaasta 8-11-vuotiaasta potentiaalisesta tulevaisuuden designeristä. Tunnelma oli alussa varovaisen jännittynyt, mutta opettajat Sarianna Niskala ja Ida Jokela saivat koululaiset rentoutumaan minuuteissa ja nopeasti luokkahuoneen täytti innostunut supina.

Ensimmäisenä teemana olivat erilaiset designmerkit, kuten logot ja kirjaisimet. Luonnollisesti sitä seuraavana tehtävänä oppilailla oli suunnitella ihan oma logo iPadeillä, joka muodostui vaikeammaksi tehtäväksi kuin moni olisi osannut aavistaa – niitä kun oli niin kiva tehdä Sketch-ohjelmalla, että vaihtoehtoja syntyi monelle useampi. Opetus eteni interaktiivisesti innokkaiden oppilaiden kysellessä ja kommentoidessa opittua opettajille. Tuli monilla tavoin ilmi, että käsiteellä ’designajattelu’ tarkoitetaan kokeellista ja kokemusperäistä oppimista, eli juttujen testaamista eri tavoin joista mikään ei ole väärin. Samaan lopputulokseen voi päästä niin monin eri keinoin, kuten opettajien esimerkit havainnollistivat.

Puolessa välin workshoppia oli välipalatauko, sillä luovuus vie ison määrän energiaa joten sitä piti tietenkin tankata lisää piirakoiden ja pillimehujen (ja ehkä muutaman keksinkin) merkeissä.

Luovan tauon ja luokkakuvan oton jälkeen oppilaat jatkoivat orastavan designuransa työstämistä uuden tehtävän merkeissä: kävi ilmi että tietokoneen oli vallannut VIRUS (ensin tietenkin opeteltiin että mikä on virus ja mitä se tekee, koneille ja ihmisille ja siskolle) ja sen taltuttamiseksi täytyi keksiä tarina. Ainoastaan viruksen menestyksekäs tuhoaminen toisi vapautuksen! Applikaatioiden parissa puuhastelu sai ajan lentämään digisiivillä ja ennenkuin kukaan ehti huomatakaan oli päivä jo pulkassa. ”Mikä oli kivintä?”, tiedustelimme muutamalta kriitikoksemme lupautuneelta. ”Noenmätie ehkä kaikki?”

Näihin tunnelmiin oli hyvä lopettaa.

Seuraava KiDDo-workshop järjestetään kesäkuussa on jatkoa ensimmäiselle, ja tullaan täyttämään ensisijaisesti ensimmäisessä osassa olleilla nuorilla lupauksilla. Lue lisää siitä sivuiltamme tulevien viikkojen aikana!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *